Het laatste Nieuws
Home / foto's / Vervanging baanverlichting IJsbaan Vroomshoop

Vervanging baanverlichting IJsbaan Vroomshoop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12-11-2017.
Afgelopen jaar is er weer flink wat gebeurd op het terrein van de IJsbaan Vroomshoop. Na maar liefst 48 jaar de ijsbaan te hebben verlicht, zijn nu de oude ijzeren lichtmasten rondom de baan vervangen. Dit was nodig omdat gebleken was dat het metaal op maaiveld flink aangetast en dunner geworden was. Om dan onveilige situaties te voorkomen, zijn de masten nu dus allemaal tegelijk vervangen. De armaturen waren eerder al vervangen, dus deze konden gewoon worden overgezet.

Koningsdag 2017 was de dag van het verwijderen van de oude masten. Speciale dank gaat daarbij uit naar Handelsonderneming Bruggie’s uit Sibculo, voor het beschikbaar stellen van het werkmaterieel. Dit heeft het werk flink lichter gemaakt, en we waren natuurlijk veel sneller klaar. Rond het middaguur zijn we begonnen met het trekken van de eerste mast. Aan het einde van de middag was het werk klaar. Alle masten lagen klaar om afgevoerd te worden.

Na het verlengen van de aansluitkabels van de voeding en het geluidssysteem, konden de nieuwe aluminium masten worden geplaatst. Dit is in verschillende delen gebeurd, en op de 11 november is dan de laatste mast geplaatst. De verlichting is daarmee weer voor een aantal jaren klaar voor de winter.

Over IJsclub Vroomshoop

Check Also

IJsclub winterklaar. 14 december voorverkoop kaarten

Na een aantal weken van voorbereiding, is de ijsclub wederom klaar voor de winter. De …

%d bloggers liken dit: