Het laatste Nieuws

Vorst op komst…

04-02-2018. Grafieken, weerkaarten, ze zeggen telkens iets anders. Grote onzekerheid voor wat de vorst voor de komende week.
Grote verschillen in temperatuur. Zo geeft het ene weerbureau -8 tot -10 in de nachten en overdag tegen het vriespunt aan, terwijl de ander terughoudender is en niet verder gaat dan -5 in de nachten en 3 graden dooi overdag. Zet de vorst verderop in februari nog door? Niemand weet het!

Het weerhield de vrijwilligers van de IJsclub Vroomshoop er niet van om het zekere voor het onzekere te nemen en zaterdag 3 februari even een voorbereidingsslag te treffen. De storm van 2 weken geleden heeft het een en ander uit de bomen in het water doen belanden. Takken, ander dood hout en veel rommel dat door derden in het water gegooid wordt. Gewapend met harken en een waadpak hebben ze het water ontdaan van alle drijvende rommel dat bij vorst vast in het ijs vriest en daarna indien de winter doorzet, flinke reparaties aan de ijsvloer nodig maken.
Verstoring van het water is ook vertragend voor de ijsvorming. Zelfs met het bijvullen van het water wordt hiermee rekening gehouden, dus bij deze willen we iedereen graag oproepen om de ijsbaan te mijden zolang deze niet geopend is. Gooi geen takken of andere rommel in het water, want de teleurstelling van de vrijwilligers naderhand is vele malen groter dan het plezier van degenen die het doen. Respecteer dit alsjeblieft.

Al met al is de ijsbaan dus helemaal klaar voor een eventuele koude februari.
Het water is op het goede niveau, en de rommel uit het water gehaald. Nu kunnen we alleen nog maar hopen op flinke vorst. Hopelijk is de natuur ons dit jaar goed gezind. We wachten het af.

Over IJsclub Vroomshoop

Check Also

Oproep aan inwoners van Vroomshoop e.o

31-01-2020 Het water van onze ijsbaan in het zandstuvebos is inmiddels op hoogte. Vanaf volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.