Het laatste Nieuws

Kans op schaatsen steeds kleiner

27-02-2018. Dagenlang houden de ijsmeesters van de IJsclub Vroomshoop de ijsvloer al in de gaten, en elke dag lijkt de kans op opengaan van de ijsbaan kleiner te worden. Genoeg vorst, zou je zeggen. Klopt, maar ook genoeg zonneschijn. Normaal is dit in de winter niet zo’n groot probleem. De zonkracht is relatief zwak, en heeft overdag dan weinig invloed op de ijsvloer. Nu we straks februari achter ons laten is de zon inmiddels flink in kracht toegenomen. In de nachten wordt het ijs dikker, en overdag zorgt de zon ervoor dat driekwart van de ijsgroei weer ongedaan gemaakt wordt. Op sommige plekken in de schaduw is er ruim voldoende dikte, terwijl de plaatsen die in de zon liggen het moeten doen met enkele centimeters. Grote verschillen dus. We hopen dat dit de komende dagen nog wil veranderen, maar vooralsnog kunnen we er niets mee. Voor nu erg jammer, maar we houden het in de gaten.  Vanaf nu is er hier een dagelijkse update over de stand van zaken te vinden!

 

Over IJsclub Vroomshoop

Check Also

IJsclub winterklaar. 14 december voorverkoop kaarten

Na een aantal weken van voorbereiding, is de ijsclub wederom klaar voor de winter. De …

2 Reacties

  1. Inderdaad, jammer dat er nog niet geschaatst kan worden. Ik weet dat jullie daar alles aan doen. Complimenten daarvoor.
    Bedankt voor de update.
    Jullie zijn daar heel snel mee.

    René Elzinga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.