Het laatste Nieuws

Winter in aantocht!

18-01-2018.  Wie de weerberichten een beetje gevolgd heeft de laatste dagen, zal het zeker niet zijn ontgaan. De winter doet zijn intrede in ons land. Dat betekent dat we op scherp staan voor wat betreft de ijsbaan. Het water is exact op de goede hoogte en het bestuur en vrijwilligers staan klaar om aan de bak te gaan zodra dit nodig is. De eerste voorzichtige ijslaag begint zich te vormen en dit kon weleens het begin zijn van een mooie periode met vorst en wellicht schaatsplezier.

Voordat het zover is en de poort geopend kan worden hebben we wel de minimale ijsdikte van 8 centimeter nodig.
Daarvoor is optimale ijs aangroei uiteraard het belangrijkste. Voor een groot deel hebben we daar weinig invloed op, want de temperatuur kunnen we nu eenmaal niet regelen, maar enkele andere factoren wel. Een van die factoren is rust. We zorgen voor zoveel mogelijk rust in het water om de aangroei niet te belemmeren. Ook mogen er geen gaten gemaakt worden om alles mooi vlak te houden en de gekregen centimeters te behouden.
Daarom willen we iedereen dan ook oproepen om hier aan mee te werken. We willen iedereen vragen om niets op het ijs te gooien, gaten te maken of eventjes te proberen of je er misschien al op kunt staan. Waarschijnlijk lukt dat nog niet en hebben we een groot gat met schotsen, wat ontzettend moeilijk te repareren is en het onnodig lang duurt voordat er geschaatst kan worden. Via de ijsmeter hieronder houden we jullie op de hoogte van de actuele ijsdikte. Help ons door het ijs met rust te laten zodat het optimaal kan groeien.

De komende periode vind je hier de meest actuele informatie en natuurlijk ook op onze facebookpagina.   

Over IJsclub Vroomshoop

Check Also

Oproep aan inwoners van Vroomshoop e.o

31-01-2020 Het water van onze ijsbaan in het zandstuvebos is inmiddels op hoogte. Vanaf volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.